EXP 31/12/2023 Skořice cejlonská mletá BIO 50 g Wolfberry


29 Kč

Exkluzívní produkt EXP 31/12/2023 Skořice cejlonská mletá BIO 50 g Wolfberry od výrobce WolfBerry u nás najdete zlevněný za 29 Kč.

Jak používat BIO cejlonskou skořici mletou Wolfberry Skořice jako koření se používá hlavně k přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků nebo při zavařování ovoce. Její dřevitá a zároveň sladká chuť se výborně hodí k mléčné rýži, koláčům, ovocným knedlíkům nebo kompotu. Velmi dobře ladí také s mnoha druhy sušeného ovoce. Špetka skořicového prášku navoní čokoládové nápoje i kávu. Používá se ovšem i do masitých pokrmů, zejména v orientální a latinskoamerické kuchyni. Charakteristika První zmínky o skořicovníku pochází již ze staré Číny z období 4000 let před n. l. Aromatická kůra stálezelených tropických stromů s názvem Skořicovník cejlonský (Cinnamomum zeylanicum) rostoucích na Srí Lance je považována za nejkvalitnější skořici na světě. První úroda se sklízí dva až tři roky po vysazení. Kůra stromu se sloupne a po usušení vytvoří charakteristické tenké svitky, jejichž okraje se svinují dovnitř. Skořice působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Používá se jako koření buď v původní, nebo mleté podobě. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, kterou jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Nutriční hodnoty ve 100 g Energetická hodnota:  1231 kJ/294 kcal;  Tuky : 3,2 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g;  Sacharidy:  37 g - z toho cukry 35 g;  Vláknina:   53 g,  Bílkoviny:  3,5 g;  Sůl:  0,07 g Složení Skořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100% Skladování Skladujte na suchém a temném místě. Země původu Srí Lanka Obsah 50 g.
Obsah balení 50 g
Kvalita BIO